Welkom

Ons restaurant is gevestigd in een stijlvol en karakteristiek pand aan de rand van het centrum van Enschede. Uw bezoek staat voor een totaalbeleving: in een moderne maar gemoedelijke sfeer geniet u van internationale, eigentijdse en regelmatig wisselende gerechten. U heeft daarbij de keuze uit een gevarieerde selectie aan wijnen, waarin wij u vanzelfsprekend graag adviseren.

Vanuit het restaurant kijkt u mee in onze open keuken terwijl ons team er op persoonlijke wijze voor zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Ontspannen genieten van een complete avond uit.

Sfeer

Het gevoel van thuiskomen en toch gastronomisch genieten, dat is kenmerkend voor onze stijl. Het beste van twee werelden, dat ziet u ook terug in het bijzondere interieur; een eigentijds ontwerp waarbij de karakteristieke elementen van het oorspronkelijke, monumentale pand behouden zijn. In deze setting verrassen we niet alleen u, maar ook uw smaakpapillen.

Menu

De seizoenen, het aanbod en een hoge standaard bepalen onze selectie aan ingrediënten. Het menu en ons verrassende wijnaanbod kunnen zowel dagelijks, wekelijks als maandelijks wisselen. Kenmerkend voor onze keuken zijn pure smaken, eenvoud en kwaliteit.

Joann biedt steeds één menu waarbinnen een variatie mogelijk is van 5 tot 7 gangen. Kies zelf het aantal gerechten of ga ‘all the way’ voor een bijzondere belevenis met ‘Menu Joann’. Met dit menu hoeft u zelf geen keuze te maken! Aperitief, wijn, water en koffie of thee zijn hierbij inbegrepen. De wijnen zijn zorgvuldig uitgekozen door onze Top Sommelier René Dommerholt voor een harmonieus samenspel. Per seizoen een verschillende kaasselectie die de ervaring verrijkt: een garantie voor een onvergetelijke culinaire avond.

Diner

5 | € 79,00
6 | € 89,00
7 | € 99,00

Wijnarrangement

5 | € 46,25
6 | € 55,50
7 | € 64,75

Menu Joann

Aperitief | Amuses | 7-gangen met bijpassende wijnen | Kaas | Koffie/Thee | Friandises | Tafelwater

€ 199,00

Enschedese Groeituin

Naast ons vertrouwde Menu Joann is er vanaf juli 2023 ook de mogelijkheid te genieten van een volledig vegetarisch menu. In dit groene menu werken wij zoveel mogelijk met producten uit onze streek én natuurlijk uit de Enschedese Groeituin in samenwerking met DCW. Een plek waar niet alleen groenten en fruit maar ook mensen tot bloei komen.

5 | € 79,00
6 | € 89,00
7 | € 99,00

Menu Wensen


Zijn er eet-/dieetwensen of allergieën waarmee wij rekening mogen houden? Eet u of uw tafelgenoten vegetarisch, veganistisch of heeft u andere wensen? Twijfelt u of wij kunnen voldoen aan uw wensen? Neem dan gerust contact met ons op. Vanwege de complexiteit van onze gerechten is het niet altijd mogelijk ingrediënten te vervangen maar we denken graag met u mee.

Indien er vooraf geen melding gemaakt wordt van een dieetwens of allergie, brengen wij een aanpassingstarief van € 19,50 per persoon in rekening.

Team

Ons jonge team onder leiding van Emiel Kwekkeboom en Mandy Overbeek barst van de ambitie en energie. Passie, inzet en plezier kenmerkent ons. Gastvrijheid vinden wij minstens zo belangrijk als het creëren en serveren van mooie gerechten. Wij doen er daarom met het hele team alles aan om u een onvergetelijke avond te laten beleven. Het samenspel tussen keuken en bediening loopt naadloos in elkaar over, zodat het u op alle fronten aan niets ontbreekt.

V a c a t u r e s

Sluit jij je bij ons aan?

Wij bieden je een aantrekkelijk salaris passend bij jouw ervaring en functie. Je geniet een vaste zomer- en wintervakantie en bent met kerst én oud en nieuw vrij. Als smulpaap en lid van ons team eet je tegen een speciaal tarief bij Joann, maar ook bij alle andere Alliance Gastronomique restaurants in Nederland en België. Voor de balans bieden wij al onze fulltime medewerkers 1x per week personal training aan. Heb je ambitie, dan bieden we je uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden. En met ons gedreven en vrolijke team (waarmee we regelmatig leuke uitjes beleven) weten wij dat leuk werk belangrijk is, maar genieten van je vrije tijd minimaal net zo veel. Daarom ben je bij ons standaard de zondag en maandag lekker vrij. 

Wij hebben momenteel ruimte voor 

• een afwastopper voor 1 à 2 dagen in de week

• chef de rang voor 3 à 4 dagen in de week

• medewerker bediening voor 3 à 4 dagen in de week

Reserveren


Om teleurstellingen te voorkomen raden wij aan om een reservering te plaatsen. Tevens adviseren wij de uniforme voorwaarden horeca door te lezen omdat er in het geval van een annulering op de dag van uw reservering er sprake kan zijn van annuleringskosten van € 67,50 per persoon. Bij groepen vanaf 6 personen kunt u kosteloos annuleren of wijzigingen doorgeven tot 3 dagen voorafgaand aan uw komst.

Komen jullie met 6 of meer genieten, neem dan telefonisch of per email contact met ons op.*

*Informeer voor reserveringen van grote gezelschappen buiten de openingstijden.

Seizoenssluiting


Van zondag 24 december 2023 t/m woensdag 10 januari 2024.

Giftcard

Wilt u iemand blij maken met een unieke beleving? Kies dan voor een digitale cadeaubon*. Voorzie uw digitale cadeaubon van een persoonlijke noot en laat deze versturen op een datum én tijdstip naar keuze. Is deze manier van cadeau geven iets te modern voor u? Geen enkel probleem! Natuurlijk versturen wij de cadeaubon met alle plezier ook per post. Hiervoor geldt een meerprijs van € 15,00. Stuur u ons een bericht via het contactformulier met de adresgegevens van de ontvanger of uzelf, de waarde en eventueel een persoonlijk bericht, dat wij aan de bon mogen toevoegen. Dan gaan wij voor u aan de slag.

Wij verzenden onze cadeaubonnen uitsluitend binnen Nederland.

* Digitale cadeaubonnen kunt u uitsluitend in één keer besteden.

Ik heb een cadeaubon ontvangen


Onze digitale cadeaubonnen kunt u verzilveren tijdens het maken van een reservering. Het is niet mogelijk een fysieke giftcard te verzilveren tijdens het maken van een reservering, dit gebeurt op de avond van uw reservering.
Overnachten

Dichtbij het centrum van Enschede ligt het in 2016 geopende Van der Valk. Hier slaapt u heerlijk in een van de kamers of suites met een comfortabel bed, ruime badkamer met ligbad én aparte douche. Voorafgaand aan uw diner lekker ontspannen in één van de sauna’s of geniet van het zwembad met prachtig uitzicht over Enschede. En bent u in een sportieve mood, dan is er ook de gelegenheid te trainen in de daarvoor bestemde fitnessruimte.

Indien gewenst kunnen wij voor u de overnachting reserveren met een transfer van het hotel naar ons restaurant.

Contact

Restaurant Joann
Nijverheidstraat 2
7511 JM Enschede

Op de volgende dagen en momenten kunt u ons telefonisch bereiken.
Di – Za 10:00 – 23:00
Zo 12:00 – 18:00
Ma 10:00 – 18:00

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-5.pngDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-5.pngDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Michelin-2023-2-1024x1024.pngDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Lekker2024Top100digitaal-002.png


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Schijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!
Om je inschrijving te bevestigen check je mail box 😉